هیچ وقت برای شروع دیر نیست
صاحب این عکس، آقای «پاول تسنر» (Paul Tasner) است. او مدیر عامل و یکی از موسسین شرکت PulpWorks است. کار این شرکت، تولید جایگزینی بازیافت شدنی برای کیسههای پلاستیکی، با استفاده از زبالههای کاغذی و گیاهی است. آقای تسنر در حال حاضر در حدود ۷۰ سال دارد و نکته جالب در مورد شرکت پالپورکز، این است که او این شرکت را در ۶۶ سالگی تاسیس کرده است.
او در یک سخنرانی TED [+]، داستان کارآفرین شدنش در ۶۶ سالگی را تعریف میکند. شروع داستان از جایی است که او یک کارمند با بیش از ۳۵ سال سابقه کار است و به یک جلسه کاری در حال برگزاری فراخوانده میشود تا توضیحات و گزارشهایی را ارائه کند. اما نهایتا این جلسه، به اخراج او میانجامد و او در ۶۴ سالگی، کارش را از دست میدهد. سخت باز شدن یک بستهبندی پلاستیکی [+] و مشکلی که پلاستیک برای محیط زیست به وجود آورده است، در کنار دهها سال کار و تجربه آقای تسنر، نهایتا منجر به تاسیس شرکت PulpWorks توسط او و شریک ۵۰ سالهاش میشود.
پاول تسنر در سخنرانیاش، در مورد تجارب و مشکلاتی که در دوره جذب سرمایهگذار داشته است، صحبت میکند. تعریف میکند که چه سختیهایی در رقابت با جوانترها داشته است. جوانترهایی که انرژی بیشتری دارند؛ به جای کار بر روی ارائه بستهبندی جدید، مشغول نوشتن یک اپ موبایل یا سایت هستند؛ کارهایشان در رده بالاتری از تکنولوژی طبقهبندی میشوند؛ و اساسا سرمایهگذار رغبت بیشتری به انرژی و جوانی آنها دارد تا تجربه این مرد شصت و چند ساله. در جایی، پاول میگوید که با کسانی در حال رقابت بود که سن و سالشان، از کفشهای او کمتر بود. با این حال، او خسته نمیشود، تلاش میکند و نهایتا میتواند شرکتش را به یک شرکت موفق و مطرح در این زمینه مطرح نماید. البته، هنوز در ابتدای راه است؛ اما چیزی که مسلم است، تاسیس یک شرکت در ۶۰ سالگی و رساندن آن به تراز مالی مثبت، کار هر کسی نیست.
بعضا پیامهایی را از افراد میگیرم که مضمون آن این است: «من، الان ۳۰ سال دارم و فکر میکنم دیگر برایم دیر شده است که برنامهنویسی یاد بگیرم. چه کار کنم؟» از نظر من، تعداد کارهایی که واقعا برای آنها دیر میشود، خیلی کم و انگشت شمار است؛ به خصوص یاد گرفتن. هیچ وقت، برای «آموزش» دیر نیست. مثال آقای تسنر و بسیاری از موارد مشابه هم، نشان میدهد که حتی برای شروع یک کسب و کار هم، هیچ گاه دیر نیست. آنچه لازم است، یک روحیه خوب و استقامت در مسیر است. این چیزی است که اگر نداشته باشیم، حتی اگر یک جوان ۱۸ ساله هم باشیم، باز کاری از ما ساخته نیست. پیشنهاد میکنم، حتما سخنرانی آقای تسنر را، در این لینک [+]، ببینید و بشنوید.
Hamed
از مطلب ارزشمندتان سپاس گذارم.
کاش یکی پیدا شه ویدئو TED ش رو زیر نویس فارسی کنه.
اشکان اولیایی
سلام آقای دکتر… اشکان ولیایی هستم دانشجوی دکتری برق مهندسی پزشکی دانشگاه شریف……از این آدمایی هستم که تشنه یادگیری هستم و تا حالا کلی از فیلمهای فرادرس استفاده کردم…. اولین بار هم فکرکنم آموزش برنامه نویسی شما بود….. به هرحال چندسالی است با متلب کار میکنم اما چند وقت چیس گفتم یک بار فیلم های متلب شما رو ببینم……… الان درحال دیدن فیلمها هستم…… و آنچنان تحت تاثیر قرار گرفتم که نتونستم پیغام ندم…..این حجم از تسلط شما واقعا استثنایی و مثال زدنی هست و من با اینکه فکر میکنم در متلب تقریبا حرفه ای هستم به شدت بهتره بگم محظوظ شدم شاید درک این موضوع برای کاربر معمولی امکان نداشته باشه ولی برای من کاملن مشهود هست…… به هر جهت خواستم اول از همه تشکرکنم به خاطر این فعالیت خوب و درخور شما …. و برای شما آرزوی موفقیت و پیروزی و شادمانی بکنم .. با احترام
کلامی
با سلام؛
جناب آقای مهندس اولیایی، از پیام دلگرم کننده و امیدبخش شما، بسیار خوشحال شدم و بسیار خرسندم که تلاش من و همکارانم در فرادرس، مفید و مقبول نظر واقع شده است. برای شما، آرزوی شادی، بهروزی، تندرستی وموفقیت دارم.