6 می 2017

ظالمان روزمره

ظالمان روزمره

اغلب وقتی صحبت از صفت ظالم است، ما یاد پادشاهان خودکامه، خونخوار و سفاک می‌افتیم. اما ستمکاری و ظلمت گستری، نیازی به تخت پادشاهی ندارد. صاحب موتور سیکلتی که در تصویر این نوشته می‌بینید، الحق که ستمکار است. حتی به زعم من، ستمکارتر از پادشاهان بدنام تاریخ است. چرا که این فرد، تقریبا هر آنچه در توان داشته، به کار بسته است. اما مطمئن نیستم که مثلا، چنگیز خان مغول هم آیا واقعا همه تلاشش را کرد و همه امکاناتش را به کار بست، یا نه؟ اما آن طور که به نظر می‌رسد، این فرد، واقعا از آنچه در توانش بوده، حتی ذره‌ای کم نگذاشته است.

امروز در مسیری که پیاده می‌رفتم، این موتور سیکلت را دیدم. می‌توان پیش‌بینی کرد که صدها نفر، به خاطر این ظلم آشکار، مسیرشان را کج کرده‌اند و در مسیر عبور ماشین‌ها قرار گرفته‌اند؛ و با وضعیت رانندگی که ما داریم، این یعنی یک خطر بالقوه. البته همه این‌ها با این فرض است که عابر، توانایی تغییر مسیر چابک و راحت را داشته باشد. پیرزن بخت برگشته‌ای که مسیرش مصادف با این موتور سیکلت باشد، معلوم نیست که چقدر آزار خواهد دید.

واقعا تا خودمان نخواهیم و رفتارمان را اصلاح نکنیم، قرار نیست اتفاق خاصی در این مرز و بوم بیافتد. مسئولیت مستقیم هزاران اشتباه و ظلمی که به همدیگر روا می‌داریم، فقط با خود ماست. بهترین امکانات و شرایط را هم با آخرین متدهای مدیریتی برای ما فراهم کنند، باز هم یک شبه، نابودش خواهیم کرد. تقصیر هیچ بنی بشری خارج از مرزهای ایران هم نیست؛ تقصیر خود خودمان است. اگر به آنچه فکر می‌کنیم حق‌مان است نرسیده‌ایم، به خاطر پارک نابجای هزاران موتور و ماشین است؛ به خاطر تقلب در امتحان است؛ به خاطر شستن ماشین با آب شرب شهری است؛ به خاطر سبقت‌های غیر مجاز است؛ به خاطر هزاران رفتار غیر انسانی و خالی از تعقل خودمان است.

اشتراک‌گذاری این مطلب:
  • facebook
  • twitter
  • gplus

با من در شبکه‌های اجتماعی همراه باشید:

دیدگاه‌ها

  1. مرتضی
    ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۶

    با سلام خسته نباشید خدمت جنابعالی
    در خصوص احساساتیی از حادثه بالا عرض کردی باید اعتراف کنم که بنده رو خیلی متعجب کردی چون این چیزی که شما بیان میدارید داخل زندگی بیشتر مردم ایران چیزی کاملا طبیعی میباشد اما چرا این مسله رو بیان می کنم
    من راجب شما سوالاتی در ذهنم داشتم که شما با مطلب بالا منو به پاسخهایم رساندین
    دوست دارم که شمارو هم در جریان این سوالها بزارم
    مثلا برای بنده سوال بود که چرا شما در ایران هستید و چرا با این همه دانش مهاجرتی نمی کنید چرا مانند دیگران {کسیایی که توی ایران هستن صحبت نمی کنید با تعصبات خاصی حرفاتونو بیان میداری و . . . } که متوجه شدم احتمالا بسیار قوی موفقیتی که شما داری بخاطر اینکه شما به اصطلاح بچه مایه بودی از اون دسته افرادی که هرگز در طول زندگیش بهش بی احترامی نمی شه حتی بقدری جالب بود که تا حالا ازین صحنه انگار ندیده بودید در پایان باید عرض بدارم که اگر شما در شهری که من زندگی می کردم زندگی می کردید به احتمال زیاد کسی غیر از الانتون بودید با احترام یکی دیگر از مشکل های ایران انسانهایی مثل شما هستن که نداشتن اگاهی از وضع جامعه با زندگی کردن در امینت کامل مالی و شغلی و … نمی تونید قضاوت درستی داشته باشید و به فهمید مشکل اصلی اصلا از کجا شکل می گیره صرفا مشکل یی پارک موتور یا ورود ممنون نیست از نظر من انسانهای بی اگاهی از شکل و وضعیت مردم مشکلی بسا اصاصی ترن شاید اگر ان موتور سوار هم از لحاظ مالی مانند شما بود که به دنبال اندیشه های ازادانه اش مانند هوش مصنوعی و صرف وقت کردن زمانش برای علم بدون درامد زایی میرفت و کسب سوادی می کرد موتورشو اونجا نمی زاشت !!!!!!!!!!!!!!!!!

    • کلامی
      ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۶

      سلام. از این که نظرتان را بیان کردید، بسیار سپاسگزارم. البته، نمی‌دانم منبع اطلاعاتی شما در خصوص من چه بوده است؛ اما متأسفانه، اغلب حرف‌های شما در خصوص من، اشتباه است. مهم‌تر از آن، طرز نگاه شما نیز، متأسفانه چندان پذیرفتنی نیست. سعی می‌کنم در آینده، اگر عمری باقی بود، به نقد این دیدگاه بپردازم. دیدگاهی، که متأسفانه افراد زیادی دچار آن هستند. به هر حال، ممنون از توجه و همراهی‌تان. موفق باشید.

  2. ناشناس
    ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۶

    سلام ممنون که درس اخلاق می ذاری واسه بقیه بد نیست کمی از تقلب علمی رییس جمهور محبوبت که در توییتر هم تبلیغ کردی واسش هم بذاری بلکه کمی بفهمی اینم از همون مصداقهای ظلمی که به هم دیگه میکنیم با انتخاب اشتباهمون پس به مراتب انتخاب یک فرد دروغگو که سرنوشت ۸۰ میلیون رو تعیین میکنه ظلمش به مراتب از این موتور سوار بیشتره میدونم که نظرم رو پخش نمی کنی.
    [توضیح مدیر سایت: لینکی در انتهای این کامنت بود، که بنابر مصالحی، از متن کامنت اصلی، حذف شد.]

    • کلامی
      ۶ خرداد ۱۳۹۶

      سلام. ممنون از بیان نظرتان. ذکر چند نکته را لازم می‌دانم:
      ۰) دقیقا نمی‌دانم منظورتان از تبلیغ چیست. اما اگر منظورتان تعقیب یک اکانت یا فیو (لایک) کردن مطلبی است، این را نمی‌توان به حساب تبلیغ گذاشت. هر چند، تبلیغ به خودی خود، قطعا خالی از اشکال است؛ حق انتخاب هر فرد، کاملا محفوظ است.
      ۱) مستقل از این که من به چه کسی رأی داده‌ام یا چه کسی برنده انتخابات شده است، اگر فردی مجرم و مقصر است، معتقدم که باید پاسخگو باشد. من تعصب کورکورانه روی هیچ فرد یا عقیده‌ای را به هیچ وجه، نمی‌پذیرم.
      ۲) تا زمانی که جرمی توسط دادگاه صالح اثبات و تأیید نشده است، اعلام عمومی آن بر خلاف اخلاق و قانون است. لطفا مراقب باشد؛ علاوه بر خسارت دنیوی، عقوبت اخروی هم می‌تواند داشته باشد.
      ۳) لطفا خلط مبحث نکنید. کارهای کوچک را هم دست کم نشمارید. من از کار اشتباه کوچک نقد می‌کنم؛ جایگاه اشتباهات بزرگ هم که مشخص است. مگر کسی در این خصوص صحبتی کرد؟
      ۴) هیچ گاه با پیش داوری و در حال عصبانیت، هیچ موضوعی را نقد نکنید و نظری هم ندهید. احتمالا نتیجه خوبی نخواهد داشت.
      موفق باشید.

دیدگاه خود را بیان کنید

دیدگاه‌ها